– Βασικές πληροφορίες για την Εμφύτευση μαλλιών U – FUE

Η τεχνική εμφύτευσης μαλλιών με μεταφορά μεμονωμένων τριχικών θυλάκων ( FUE ) απαιτεί συνήθως πολύ κοντό κούρεμα της δότριας περιοχής και ενίοτε και της λήπτριας /αραιωμένης περιοχής σε μήκος 2-3 χιλιοστά , το οποίο διευκολύνει την εξαγωγή τους .

Αυτή η προυπόθεση του κουρέματος και της αλλαγής της αισθητικής εικόνας του υποψήφιου , αν και προσωρινή , αποτελεί πολλές φορές ανασταλτικό παράγοντα για την εφαρμογή αυτής της σύγχρονης και ελάχιστα επεμβατικής τεχνικής εμφύτευσης μαλλιών.

Ειδικά, άτομα τα οποία για επαγγελματικούς , κοινωνικούς και εργασιακούς λόγους δεν έχουν την δυνατότητα να ξυρίσουν το κεφάλι τους , η¨ δεν θέλουν να γίνει αντιληπτό ότι υπεβλήθησαν σε εμφύτευση μαλλιών, επέλεγαν την επεμβατική τεχνική STRIP η’’ ανέβαλαν συνεχώς την απόφασή τους.

Η U-FUE όπου U σημαίνει Unshaven / Undetectable ( Ακούρευτη / Απαρατήρητη ) είναι μία παραλλαγή της κλασσικής FUE , κατά την οποία ΔΕΝ χρειάζεται ΚΑΘΟΛΟΥ κούρεμα ούτε η δότρια , ούτε η λήπτρια περιοχή .

Προυποθέτει ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση από τις ιατρικές ομάδες εφαρμογής , αλλά η εικόνα της δότριας περιοχής, αμέσως μετά την εφαρμογή της τεχνικής ,παραμένει εμφανισιακά όπως ήταν και πριν, και όλη η διαδικασία περνάει απαρατήρητη.

Υπάρχουν 2 παραλλαγές της ακούρευτης συνεδρίας FUE :

Η συνεδρία με τμηματικό κούρεμα λωρίδων στην δότρια περιοχή, έτσι ώστε το μήκος των υπόλοιπων μαλλιών να καλύπτει την κουρεμένη λωρίδα, μία τεχνική η οποία εφαρμόζεται ήδη εδώ και χρόνια και στην Ελλάδα και

Η πραγματική ακούρευτη U-FUE η οποία ΔΕΝ απαιτεί ΚΑΘΟΛΟΥ κούρεμα , ούτε τμηματικό , ούτε ολικό είτε της δότριας είτε της λήπτριας περιοχής.

– Πλεονεκτήματα :

Απαρατήρητη εμφύτευση μαλλιών
Άριστο φυσικό αποτέλεσμα
Ιδανική για άτομα τα οποία πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στις κοινωνικές και εργασιακές τους υποχρεώσεις
Ιδανική τεχνική για γυναίκες , στις οποίες έτσι κι΄ αλλιώς το κούρεμα είναι απαγορευτικό

– Περιορισμοί :

Ενδείκνυται για μέτριων διαστάσεων αραιώσεις
Πιθανόν να απαιτηθούν περισσότερες της μίας συνεδρίες με μεσοδιαστήματα περίπου 15 ημερών
Ελαφρώς πιο υψηλό κόστος , λόγω της αυξημένης πολυπλοκότητας της τεχνικής , η οποία χρήζει ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση.